úterý 17. května 2016

Den pečení


Na třetí květnovou neděli připadá Světový den pečení.Je to měsíc lásky a ne nadarmo se říká,že láska prochází žaludkem. A jak jinak si tento den zpříjemnit,než výrobou vynikajícího nadýchaného dortu Pavlova.
Tento dort určitě znáte všichni,ale víte kdo ho vymyslel? Poprvé ho připravil šéfkuchař hotelu ve Wellington a byl připraven na míru pro ruskou primabalerínu Annu Pavlovou.Základem receptu jsou bílky,šlehačka a ovoce.


Recept:
4 bílky
220 g jemného krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky vinného octa
smetana ke šlehání
ovoce


Z ušlehaných bílků ,do kterých jsme přidali cukr,škrob a ocet,vytvoříme na plechu jednu velkou pusinku,kterou dáme péct(sušit) do předehřáté trouby na 120 °C na 80 minut.Poté troubu vypněte a nechte v ní dort vychladnout.
Smetanu ušlehejte. Opatrně ji natřete na pavlovu ,navrch pokládejte ovoce .
ihned podávejte .

Já místo jedné velké upekla malé.Lépe se servírují a také to lépe vypadá.Ty jsem pekla přibližně 40 minut.

Teplota je jen orientační,každá trouba peče trochu jinak.Pavlova by měla zůstat bílá a na povrchu křupavá.








Žádné komentáře:

Okomentovat